讀經分享
讀經分享以賽亞書26章1-4節 ( Isiah 26:1-4 )

以賽亞書26章1-4節

神的小僕人
 
經文:
1 當那日,在猶大地人必唱這歌說: 我們有堅固的城。 耶和華要將救恩定為城牆,為外郭。 2 敞開城門, 使守信的義民得以進入。 
3 堅心倚賴你的, 你必保守他十分平安, 因為他倚靠你。 
4 你們當倚靠耶和華直到永遠, 因為耶和華是永久的磐石。
 
猶大的城是指有神同在的地方,憑着信心進去的人都得着神的看顧和保護。聖經早在舊約時代已經常常提醒我們信心的重要。新約希伯來書11章6節也說:「人非有信,就不能得神的喜悅。」
 
今天世界看重的是感官、物質和一切可以看見的東西,神卻三番四次提醒我們要靠信心才看得見祂的真實。在世局混亂、經濟困擾、關係錯綜複雜之中,我們的神仍在掌管,我們相信嗎? 
 
禱告:
親愛的天父,信心讓我們得着平穩堅固,我們相信堅心倚賴你的, 你必保守他十分平安。
我們為以巴戰爭及俄烏戰爭禱告,求祢保護祢的子民平安。公義的神啊!求祢砍斷惡人的繩索,瓦解黑暗的權勢,讓戰爭能早日止息。我們要倚靠耶和華直到永遠,因為耶和華是永久的磐石。奉耶穌的名禱告,阿們。
 
Isiah 26:1-4 
 
The city of Judah is the place where God is. Those who enter with faith can enjoy the peace and protection of the Lord. Faith has been the key to knowing God and enjoying His peace since the Old Testament time. Without faith we cannot see God. 
 
We love to feel, to sense and to see things in modern time. Yet in the spiritual realm , we need faith to experience God. When the world is chaotic, finance is unstable, relationship is unreliable, can we trust God and that He is sovereign? 
 
Trust the Lord forever. Through faith we walk in peace and our minds are steadfast.